portfolio

Επιλεγμένα δείγματα καλλιτεχνικής παραγωγής τα οποία έχουν εκτεθεί ή/και δημοσιευτεί σε διεθνείς διοργανώσεις/εκθέσεις/καταλόγους με κριτές, που προωθούν και υποστηρίζουν τη Γραφιστική ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας.

Τα παράγωγα αυτά αποτελούν προϊόντα σχεδιαστικής και εννοιολογικής μελέτης και σχετίζονται με τη θεωρητική έρευνα που διενεργείται στο Εργαστήριο ΕΕΓΓΕ. Αφορούν στην οπτικοποίηση της γλώσσας, στη σχέση γλώσσας και εικόνας και στην Οπτική Επικοινωνία. Τα δείγματα οριοθετούνται χρονικά από την ίδρυση και λειτουργία του Εργαστηρίου ΕΕΓΓΕ το 2009.

2015

Η μητρική γλώσσα

Papadima, A. (2015). Mother Tongue. 23 Posters / Culture of Seduction [the seduction of culture]. Nicosia, 44-45.

 

Η μητρική γλώσσα μπορεί να είναι γλυκιά, συγκαταβατική, παθιασμένη και πειστική. Πάνω απ’ όλα, μπορεί να είναι απόλυτα σαγηνευτική.
Διακειμενική αναπαράσταση του γνωστού λογότυπου “Chupa Chups”, που παραπέμπει στις γλυκές αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας. Μια αναλογία διαμορφώνεται: το γλειφιτζούρι που “φωλιάζει” στο στόμα ενός παιδιού είναι τόσο γλυκό και οικείο όπως η μητρική γλώσσα.

Ειρήνη της ψυχής

Papadima, A. (2015). Peace of the soul-visual poetry. 19 Posters for Peace. Nicosia, 32-33.

 

«Ειρήνη της απαίδευτης ψυχής·
ανάμνηση θολή κι απόηχος νοσταλγικός μιας εποχής ξεθωριασμένης·
πιο εύθραυστη από το γέλιο το κρυστάλλινο ενός παιδιού
που εναποθέτει τις ελπίδες του σε μέλλον τόσο ανέμελο·
τόσο αβέβαιο…»

Η ειρήνη της ψυχής αναδύεται μέσα από μια διαδικασία επώδυνη, λυτρωτική: ανακωχή με τους απόηχους του παρελθόντος και συμφιλίωση με την αβεβαιότητα του μέλλοντος.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!